Vanhemmat ja isovanhemmat

Tukea ja ajatusten jakoa vertaisryhmissä
Kokemusta erilaisten kulttuurien kanssa toimimisesta
Yhteisiä pelisääntöjä päihdekasvatukseenVertaistuokioita ja vanhempainiltoja


ånni yhdessä -malli on kehitetty tukemaan päihdekasvatusta niin vapaa-ajalla, kotona kuin koulussakin. ånni yhdessä -mallissa keskusteluja käydään vapaamuotoisissa vertaistuokioissa. Tuokiot on suunnattu erityisesti alakouluikäisten lasten vanhemmille - kulttuuritaustasta riippumatta. ånni yhdessä sopii erinomaisesti myös harrasteseuroille, opettajille ja vapaa-ajan ohjaajille.

Hankkeessa mukana olevat koulut järjestävät vanhempainiltoja, joissa keskustellaan päihteistä ja päihdekasvatuksesta hyvässä hengessä. Vanhempainilloista saa tukea erilaisten päihdetilanteiden kohtaamiseen ja valmiuksia päihdekysymysten käsittelyyn lasten kanssa. Lisäksi opit toimimaan erilaisten kulttuurien kanssa, ja tutustut muiden lasten vanhempiin, mikä edesauttaa hyvän kasvuympäristön luomista.

Katso mallin esittelyvideo täältä!


Lataa esitteet:  

ånni yhdessä -vertaistuokiotånni yhdessä -vertaistuokiot on tarkoitettu kulttuuritaustasta riippumatta kaikille perheille, joissa on 10–13-vuotiaita lapsia. ånni yhdessä -vertaistuokioita järjestetään ohjauksen aikana kolmena iltana. Tarkemmat ajankohdat ja ohjauksen kesto sovitaan oman ohjausryhmän kesken. Vertaistuokioihin voi osallistua koko perhe!

Vertaistuokioissa jutellaan päihteistä, kulttuurien välisistä eroista niiden käyttöön liittyen, sekä mietitään yhdessä keinoja ennaltaehkäistä lasten ja nuorten päihteidenkäyttöä. Kaikki tämä tapahtuu esimerkiksi kahvikupin äärellä mukavassa ja vapaassa keskusteluympäristössä. Vertaistuokioiden lopuksi kootaan yhteisiä pelisääntöjä lasten ja nuorten päihteidenkäytön ennaltaehkäisyyn.

Koulutamme innokkaita aikuisia vertaistuokioiden vetäjiksi - ånni ohjaajiksi. Lisätietoa koulutuksista ja mahdollisuuksista järjestää vertaistuokioita omalla paikkakunnallasi saat ottamalla yhteyden tiimiimme.

Ota yhteyttä!

"Vertaisohjaajan työstä hyötyvät kaikki!"


Tatiana Moskvina kuuli ånni-hankkeesta ja mahdollisuudesta toimia vertaisohjaajana 13-vuotiaan poikansa vanhempainillassa Itä-Suomen koulussa.

Lue Tatianan kokemuksista ånni-ohjaajana!
 
face-palloface-pallo-2
youtube-palloyoutube-pallo-2
twitter-pallotwitter-pallo-2
  • Ehyt_logo-150x54
  • raitis-77x75-77x75
  • mll-75x75
  • vanhempainliitto-ya
  • ymca-150x54
  • MusicAgainstDrugsLOGO_2013_ry-1030x872-89x75-89x75
  • k_e_s-81x75
  • mll_hor_cmyk_p.indd