Harraste- ja vapaa-ajan ohjaajat

Kokemusta erilaisten kulttuurien kanssa toimimisesta
Selkeät mallin päihdekeskustelujen käymiseen
Uusia ystäviä ja verkostoja
Kunniamaininta ja diplomi yhteisöllesi


Ohjausta ja yhteisiä pelisääntöjä lasten hyväksi


Jo alakouluikäiset lapset haluavat puhua päihteistä – päihteiden käyttöä ja siihen liittyvää käyttäytymistä nähdään internetin ja muun viihteen lisäksi säännöllisesti myös arjessa. Yläkoulun lähestyessä päihteet vaivaavat, ja toisaalta myös kiinnostavat, yhä enemmän.

"ånni yhdessä" on 10 – 13 vuotiaiden lasten harrastusympäristöille ja – seuroille suunnattu malli päihdekeskustelujen avuksi. Tavoitteena on turvata ja tukea lapsen päihteetöntä ja terveellistä elämäntapaa mahdollisimman hyvin. Malli sisältää vinkkejä ennaltaehkäisevän kasvatuksen lisäksi myös mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisuun.

ånni yhdessä - harrastetoiminnassaånni yhdessä -mallissa lapsen harrasteryhmästä valitaan ånni ohjaaja, jolla on valmiudet toimia seuransa tukihenkilönä. Toteutukseen voi kuulua seuran pelisääntöjen ja ohjeiden laatimisen lisäksi myös vanhemmille suunnatun vertaistuokion toteuttaminen. Tavoitteena on, että perheet, koulu ja harrasteseura kommunikoivat ja toimivat järjestelmällisesti samojen toimintaperiaatteiden mukaan päihteisiin liittyvissä asioissa.

Mallin pääperiaatteita on kulttuurisensitiivisyys: lapsen ja lapsen perheen kulttuuritausta on huomioitava kommunikoinnissa ja yhteistyössä. ånni yhdessä antaakin lisää valmiuksia monikulttuurisessa ympäristössä toimiville ohjaajille ja valmentajille.

Toimenpiteet räätälöidään aina seuran / yhteisön tarpeiden mukaan. Mallin käyttöönotto ja siihen liittyvät koulutukset ovat maksuttomia.


Lue tästä ånni-ohjaajan opas (pdf)
Tutustu myös Somalitaustaiset kieli- ja kulttuuriryhmät (pdf)

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!


Mukaan ånni-tiimiin!
 
face-palloface-pallo-2
youtube-palloyoutube-pallo-2
twitter-pallotwitter-pallo-2
  • Ehyt_logo-150x54
  • raitis-77x75-77x75
  • mll-75x75
  • vanhempainliitto-ya
  • ymca-150x54
  • MusicAgainstDrugsLOGO_2013_ry-1030x872-89x75-89x75
  • k_e_s-81x75
  • mll_hor_cmyk_p.indd